Kategorier
Grumpy old man

De stjal vores liv

Vi bliver mere og mere afhængig af vores digitale liv, men hvor ender det. Lidt analoge betraktninger.

Share


Hvorfor er verden så kedelig, kan det ændres. Skal jeg leve med min kyske personlige assistent, eller skal jeg være hende utro.

Det er de spørgsmål der presser sig på. Og hvordan er jeg så endt her ligeså som så mange andre. 

Jo det hele startede da jeg forlod det faste forhold jeg havde til en nu uddød, smuk og kurvede – somme tider i den sorte og andre gange i den røde glatte udgave. Sådan en der elskede at stå bundet ved min stol og var let at kommuniker med, når jeg lod en finger med let bevægelse cirkle ondt om den centrum. 

Men ak jeg var utro. Jeg ville heller have en der kunne følge mig tæt. Det var mit behov ikke et fælles behov. Allene mit. Vi var så tætte at jeg kunne mærke vibrationerne i lommen. Nu var jeg ikke alene mere. Vi var sammen så længe det varede. 

Men hurtigt gik det fra at tale sammen øger bare at snakke. Men selv det varede ikke ved. Vi holdt op med at snakke sammen og begyndte at skrive. Små korte tekster. “Ok” “kommer nu” “hvor er du” 

Stoppede det her. Nej man burte nok have det skriften på væggen eller hørt ekkoet i dalen. Men jeg var forblindet og døv. 

Og selvfølgelig kom der en anden nyre model. Den var bare så lægger. Runde former og store muligheder. Det kunne favne det hele. Rumme alle mine minder, føre mig ud i verden og vise mig nye ting jeg aldrig ville have troet var muligt. 

Desværre var det nu forsend at vende tilbage til min første kærlighed. Nu var det mig der var bundet. Ikke til væggen men til alt det min nye falske kærlighed havde ført med ind i vores forhold. 

Jeg kan ikke selv huske mere. Mine minder, billeder og musik ligger kun her. Jeg deler det ikke længere med andre. De andre har deres liv, ferie, minder musik og breve på deres enge og deler ikke længere minder med mig. Vi taler ikke sammen men sender gerne et redigeret billede ud til alle det vil følge med i den redigerede verden. Virkeligheder er blevet uvirkelig og min nye kærlighed har kapret verden. Nu er det den der er mit liv og ikke jeg og der hele mit liv ligger 

Jeg slukker en gang imellem for verden, den nye verden og drømmer tilbage til tiden med mit liv. Tiden den fast net telefon sort og glat, der stod der på bordet med en ledning ind i væggen. Tiden hvor det lå en bunke papir billeder i en kuvert fra festen. 36 stykker, hvor af de 27 var af ringe kvalitet, men det var ærlige og uden filtre. Tiden hvor det at glæde sig til at møde vennerne ansigt til ansigt og høre om deres sidste ferie, uden i forvejen at have se det. Men at kunne glædes over deres elendige ferie billeder.

Tænk at kunne tage røret når telefonen ringer og høre at en havde forsøgt at få fat i en en her dag og nu lykkes det endeligt. Høre glæden i stemmen og selv være glad for at have været savnet. 

Nå men sådan er liver ikke længere og vi kan ikke skrue tiden tilbage. Og vi må leve mad det vi nu engang har fået. SoMe, Google, Find venner og FaceTime. Vores nye liv, vores nye verden, vores ensomhed. 

Og for ikke at kede sig ihjel eller som de siger til at hjælp dig, er der kommet personlige assistenter. En hver dimmer har sin egen. Hos mig hedder hun Siri.

Siri, jeg kan ikke helt bestemme mig for om hun er en teenage dum eller en gammel kælling. Hun er ellers en der skulle kunne svare for sig men jeg ved ikke rigtigt. Jeg har forsøgt at finde ud af den men hun er glade som en hver anden fruentimmer. Og jeg ved godt at man ikke må spørge om en kvindes alder, men allike vel forsøgte jeg med følgende resultat

   

Så det kom vi ikke så langt med. Så tænkte jeg på måske kunne jeg få lidt kjærlighed med Siri en lille hygge stund. Så jeg måtte jo finde ud af hvad hun var til. Men jeg tror ikke hun kunne lide mig. jeg følger i hvert fald at jeg blev afvist..

Nå men det kunne også være at vi skulle starte med at lære at leve sammen. Hos Os kræver det an man deltager i det daglige arbejde i huset. Og nu da Siri er blevet en del af mit liv er det vel passende at man stiller krav.

Så hjælp til det huslige er vel det minste Siri kan gøre. I dag skal vil støvsuge ordne toiletter og vask op.

Så jeg prøver igen.

Nu er jeg sku overbevist at hun ikke er til noget..

Hvad skal vi så med en personlig assistent. Så vil jeg heller tilbage til min gamle kærlighed, løfte røret og selv støve det af.

Share

Af David Schelin

En gammel sur mand, der skriver for at vise de skæve vinkler, tossede ændringer og alvorlige ting er i vores samfundsudvikling.
Og så fordi han ikke kan lade værre.
Er socialist, pædagog, IT-nørd og bidt af fortiden.
Elsker god mad, rødvin og hygger gerne med gode vennerne.

Skriver også skribent på www.myiphonegoodies.com